Wanneer u op de pagina Rooster op een tijdsblok klikt, opent het venster Tijdsblok bewerken. Hierin past u de tijden aan, plaatst u een opmerking, legt u de benodigde functies vast en plant u teamleden in of uit. Dit is ook de manier om in te plannen op een telefoon, waar slepen niet mogelijk is.
1 Ga naar de pagina Rooster en zoek het tijdsblok op dat u wilt bewerken.
2 Klik op het tijdsblok. Het venster Tijdsblok bewerken wordt geopend. Bovenin ziet u de Bedrijfsafdeling en de Dag van het tijdsblok.
Tijden en opmerking
3 Pas zo nodig bij Start en Eind de begin- en eindtijd aan.
4 Vul bij Opmerking een opmerking in die bij dit tijdsblok hoort. De opmerking staat daarna met een tekstballonnetje in het tijdsblok. Maakt u het veld leeg, dan wordt de opmerking verwijderd.
Benodigde functies
5 Kies onder Benodigde functies bij Selecteer functie één of meerdere functies en vul bij Aantal in hoeveel teamleden er nodig zijn.
6 Klik op Functie toevoegen. Achter elke benodigde functie ziet u hoeveel plekken al gevuld zijn, bijvoorbeeld 1 / 2.
7 Klik op het rode minnetje achter een benodigde functie om deze te verwijderen.
Teamleden inplannen en uitplannen
8 Klik onder Ingeplande teamleden op het veld Toevoegen en zet een vinkje bij één of meerdere teamleden. Met het zoekveld Zoeken op naam of functie... zoekt u een teamlid op. Achter elk teamlid ziet u, als u mag plannen, het aantal ingeplande uren ten opzichte van de contracturen.
9 Klik op Teamlid inplannen om de gekozen teamleden in te plannen.
10 Klik op het rode minnetje achter een ingepland teamlid om hem of haar uit te plannen.
11 Klik rechts onderin het venster op Opslaan om uw wijzigingen te bevestigen.
Let op!
Het verwijderen van een benodigde functie en het uitplannen van een teamlid met het rode minnetje gebeuren direct. Klikken op Annuleren maakt dit niet ongedaan.
Heeft u een functie of een teamlid gekozen, maar niet op Functie toevoegen of Teamlid inplannen geklikt, dan wordt uw keuze bij Opslaan alsnog toegevoegd.
Bij het inplannen controleert het systeem op absenties, reïntegratie, dubbele planning en werkuren. Hierover meer in de handleiding Welke waarschuwingen kunt u zien bij het inplannen van een teamlid?
Het venster Tijdsblok bewerken opent alleen wanneer u het rooster op die locatie mag wijzigen.
Let op! Voor meer handleidingen over het dashboard klikt u hier.
Opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.