Hoe houd ik de voorraad bij?

Hoe gaat u te werk?

Om bij de implantaat module te komen moet u klikken op behandelingen en op implantaten-/botregister. De eerste stap is om locaties aan te maken. Locaties zijn plekken waar de implantaten worden opgeslagen. Een locatie maakt u aan door bovenin op de knop “Locatie” te klikken.

Alle door u aangemaakte locaties zijn te vinden on “Implantaten locatie“.

Vervolgens ziet u dat u ook implantaten, biomateriaal of abutments aanmaken. Hiervoor moet u bovenaan klikken op het materiaal naar keuze. Hierna volgt een een formulier waarin u gegevens over het materiaal moet invullen. Deze gegevens moet u handmatig invoeren.

Het is ook mogelijk om te werken met een scanner. U moet dan rechts bovenaan op de blauw knop  klikken en de barcode van het materiaal scannen. Als u al eens dit type materiaal al eerder heeft gescand worden een aantal gegevens automatisch ingevoerd. Is dit de eerste keer dat u dit materiaal scant moet u de gegevens handmatig invoeren maar worden deze gekoppeld aan de barcode en verschijnen ze de volgende keer als u de barcode scant automatisch.

Als u alle gegevens heeft ingevoerd moet u klikken op ‘Opslaan‘ en wordt het materiaal ingevoerd in de voorraad. Controleer hierbij altijd of alle gegevens en met name de verval datum zijn ingevoerd. Op het moment dat de vervaldatum van het materiaal binnen een jaar is wordt het materiaal rood aangegeven in de voorraad.Een voorbeeld van een datamatrix vindt u hieronder:

Scanner instaleren

Als het goed is heeft u bij de scanner een kabeltje/ een usb-stick gekregen. Doe de kabel of de usb-stick in de computer en druk op de scanknop van uw scanner, op dat moment hoort u een piep. Als u daarna dezelfde knop indrukt dan gaat er een lichtje aan, houd vervolgens de knop ingedrukt tijdens scannen.