Hoe werken KIMO en DentalRules voor implantaten?

Als u inlogt in DentalRules, gaat u automatisch naar de volgende pagina:

Op deze pagina kunt u alle implantologische behandelingen zien die de patiënt heeft gekregen. Als u op de groene button “Toevoegen” klikt, kunt u nieuwe behandelingen van de patiënt toevoegen.

U krijgt de pop-up te zien die is afgebeeld op de foto aan de linkerkant. Vervolgens selecteert u de patiënt en vult u het element in waaraan de verrichting(en) is/zijn gedaan.

Daaronder kunt u invullen op welke datum de behandeling heeft plaatsgevonden. Deze staat standaard ingesteld op vandaag.

De balk “Arts ID” hoeft u niet in te vullen.

Bij “Behandeling code” kunt u aangeven welke verrichting(en) u die dag hebt gedaan. U kunt meerdere behandelcodes selecteren. Als het de eerste keer is dat de patiënt een behandeling aan dit element heeft gekregen, moet u ook aangeven dat de behandeling is gestart. Als u dit toch vergeet en u andere velden selecteert, ziet het systeem dat u dit element nog niet eerder voor deze patiënt hebt ingevoerd. Het systeem voegt dan automatisch de code “Behandeling is gestart” toe.

De balk “Verwezen naar (Nieuwe behandelingen)” hoeft u niet in te vullen.

Als u aangeeft dat de behandeling is gestart, kunt u ook aangeven wat de pocketdiepte is. Als dat later verandert, kunt u dit aangeven door eerst de patiënt en vervolgens het betreffende element op te zoeken en deze regel te bewerken. Zie hiervoor op de eerste foto de oranje button aan de linkerkant.

Naast de oranje button ziet u een grijze “i”. Als u op deze “i” klikt, ziet u al onze gegevens over de uitgevoerde verrichtingen aan dit element bij de patiënt.