Hoe gebruik ik protocollen?

Waar kan ik de protocollen vinden?

1. Ga naar “Praktijkprotocollen”.
  2. Indien de tandartspraktijk uit meerdere locaties bestaat krijgt u een overzicht te zien van alle locaties. Selecteer hier de locatie, waarvan u de protocollen wilt zien. Indien de tandartspraktijk niet uit meerdere locaties bestaat, krijgt u meteen het protocollenoverzicht te zien.
  3. In het protocollenoverzicht ziet u al eerst verschillende proceskopjes. Door op een van deze proceskopjes te klikken, vindt u de protocollen die bij dit proceskopje horen.
  4. Klik op het protocol om deze te lezen.
  5. Mocht u niet weten in welk van de proceskopjes het protocol zich bevindt, kun u het protocol vinden door op het vergrootklas te klikken en hier de naam van het protocol in te voeren.

Opties bovenaan in het overzichtsscherm

1. Bovenaan het overzicht zijn verschillende opties weergegeven:
    • Praktijkprotocollen: hier vindt u alle door u geschreven protocollen.
    • Richtlijnen: hier vindt u alle richtlijnen die relevant zijn in de tandheelkunde. Mocht er iets veranderen in de wet, wordt u hierover geïnformeerd door DentalRules en krijgt u een overzicht van welke modelprotocollen u kunt gebruiken om uw praktijkprotocollen aan te passen naar de huidige wetgeving.
    • Modelprotocollen: hier vindt u de door DentalRules geschreven protocollen, deze kunt u overnemen naar uw praktijkprotocollen en hierin aanpassen.

Opties onder het protocol

1. Onder het protocol zijn verschillende opties weergeven:
    • Vorige en volgende protocollen in het proces: indien het protocol hoort in een proces, zijn hier de vorige en volgende stappen te vinden van dat proces.
    • Parallel protocol: hier vindt u de protocollen die op hetzelfde moment moeten worden uitgevoerd.
    • Gekoppelde bestanden: hier vindt u overige bestanden die handig kunnen zijn bij het uitvoeren van dit protocol. Denk hierbij aan de handleidingen van apparatuur en dergelijke.
    • Gekoppelde richtlijn: hier vindt u de richtlijn die zijn gekoppeld met het protocol. Richtlijnen kunnen bijvoorbeeld als bron dienen voor (bepaalde onderdelen van) het protocol.
    • Afvinklijst: hier kunt u terugvinden wie al allemaal het protocol heeft afgetekend.
      • Indien een protocol gewijzigd wordt, moet het protocol opnieuw moeten worden ondertekend. Om te kijken wat er gewijzigd is ten opzichte van het oude protocol, moet u links bovenaan klikken op “Oudere versie”, naar beneden scrollen en dan op het pijltje bij “Veranderingen t.o.v. vorige versie” klikken. Rood is alles wat is verwijderd, groen in alles wat is toegevoegd.