Hoe gebruik ik de periodieke taken?

Het doel van de periodieke taken
Bijna ieder apparaat in uw kliniek heeft eens in de zoveel tijd onderhoud of een grote schoonmaak nodig. Door het gebruiken van periodieke taken in DentalRules, krijgt u een melding van taken die met een bepaalde interval moeten worden uitgevoerd. Deze meldingen verschijnen op uw dashboard zodat u ze niet vergeet.

Hoe gaat u te werk:

1. Zodra een periodieke taak nadert komt deze op uw dashboard te staan en kleurt hij rood in het overzicht van de periodieke taken. Het overzicht van periodieke taken kunt u vinden door te gaan naar “Taken” en dan bovenaan het scherm te klikken op “Periodieke taken“.

2. In het overzicht van de periodieke taken kunt u per afdeling zien wat voor taken er gedaan moeten worden.
  3. U tekent de periodieke taak af door op het de rode of gele balk onder “Status” te klikken bij de desbetreffende periodieke taak.

a. Voeg eventueel een bevestigingsdocument toe. Dit is optioneel.
    b. Voer de datum in wanneer deze taak is uitgevoerd.
    c. Druk op de groene “Opslaan” knop.
  4. Nadat u een periodieke taak heeft afgetekend, staat deze er automatisch voor volgend jaar automatisch in – een jaar later dan de datum waarop deze taak is uitgevoerd. Bij het instellen van de taken kunt u er ook voor kiezen dit jaarlijks op dezelfde datum te laten staan. Zie hiervoor het inregel document.
  5. Als de taak nog niet af is, maar u heeft wel een afspraak voor ingepland, kunt u dat aangeven. Klik eerst op de periodieke taak waarvoor u de afspraak heeft ingepland en klik vervolgens op de groene “Afspraak gemaakt“.