Hoe maak ik een periodieke taak aan?

Het doel van periodieke taken
Bijna ieder apparaat in uw kliniek heeft eens in de zoveel tijd een controle, onderhoud, of een grote schoonmaak nodig. Door periodieke taken aan te maken krijgt u een herinnering van de taken die moeten gebeuren. Deze taken verschijnen op uw dashboard wanneer ze nog niet uitgevoerd zijn, zodat u het niet vergeet uit te voeren.

Hoe gaat u te werk:

  1. Ga in de menubalk “Taken”.
  2. Selecteer bovenaan de pagina “Periodieke taken”.
  3. Om een periodieke taak toe te voegen moet u boven op het tandwiel klikken en dan kiezen voor de optie “Taak toevoegen”.
  4. Vul de verschillende velden in:
    1. Taak titel: de naam van wat er moet gebeuren (e.g. Airco Onderhoud)
    2. Taakomschrijving: omschrijf kort wat de taak bevat (e.g. monteur bellen).
    3. Locatie: selecteer een ruimte (afdeling) waar deze taak moet worden uitgevoerd.
    4. Toegewezen aan: selecteer de persoon/personen die er verantwoordelijk voor zijn deze taak uit te voeren.
    5. Eindverantwoordelijke: geef aan wie de eindverantwoordelijke is.
    6. Herhaling om de: geef hier de interval voor deze periodieke taak. Op het moment dat u de melding krijgt dat de taak moet worden uitgevoerd, gaat de interval pas weer lopen indien de taak is afgetekend. Op het moment dat de taak gefixeerd moet zijn op een bepaalde datum moet u dit aangeven door het hokje “Vast moment in maand/jaar” aan te vinken.
    7. Vaste dag: dit is optioneel, maar geeft u de mogelijkheid om in te vullen welke dag van de week deze taak u het handigst uitkomt.
    8. Bijbehorend protocol: indien nodig kan een gerelateerd protocol gekoppeld kunnen worden. Deze is direct te raadplegen bij het openen van de taak zodat al uw medewerkers deze taak zonder voorkennis kunnen uitvoeren
    9. Handleiding: wanneer een handleiding nodig is voor taak kun je die gemakkelijk bijvoegen. Die verschijnt dan direct bij het aanklikken van de taak.
    10. Apparaat Selecteren: Selecteer het bijbehorende apparaat bij de taak. Dit is natuurlijk uitgesloten wanneer de taak niet aan een apparaat is verbonden.
    11. Leverancier selecteren: indien de taak is verbonden aan een leverancier, dan kunt u die selecteren om later de onderhoudscontracten te koppelen.
    12. Vooraf al melden vanaf: kies hoeveel weken van te voren de melding op het dashboard verschijnt. Dit is bijvoorbeeld handig als u voorbereidingen moet treffen voordat u de taak kunt uitvoeren.
  5. Een periodieke taak tekent u af door op de status van de periodieke taak te klikken en hier aan te geven was de uitvoerdatum van de taak was.
    LET OP: Alleen de geselecteerde verantwoordelijken kunnen deze taak zien en aftekenen.