Hoe voer ik contracten toe?

Hoe gaat u te werk?

  1. Navigeer in de blauwe menubalk naar het personeelsdossier en selecteer daar de betreffende medewerker.
  2. Links middenin de pagina vindt u het kopje “Contracten” druk daar op het groene plusje.
  3. Vul hier alle velden met een ‘*’ in.
  4. Selecteer het juiste type contract.
  5. Denk bij “Aantal werkuren per week” aan dat dit overeen moeten komen met de standaardwerkuren. Mocht dat niet het geval zijn, pas dan de standaardwerkuren of het contract aan. 
  6. Het “Invoeren beschikbaarheid door medewerkers” is voornamelijk van belang als u met een oproepkracht werkt. Door hier “Ja” te selecteren kan de medewerken aangeven op welke uren hij beschikbaar is. 
  7. Bij de wettelijke vakantie-uren voert u de uren in die de medewerker wettelijk gezien hoort te krijgen. Dit doet u op jaarbasis.
    LET OP: Als het contract later ingaat dan januari voert u alsnog de wettelijk uren van het volledige jaar in. DentalRules rekent dit automatisch naar ratio om.
    • U kunt bij de wettelijke vakantie-uren ook 0 invoeren zodat u de vakantie-uren volledig bij bovenwettelijk kan plaatsen. Dit bijvoorbeeld omdat u wil dat uw medewerkers de vakantie-uren langer mee kunnen nemen dan 1,5 jaar.
    • Wanneer u de vakantie-uren volgens de KNMT-arbeidsvoorwaarden berekent, moet op het moment dat de medewerker voor de 16e het contract tekent, er over de gehele maand vakantie-uren worden berekend. Op het moment dat de medewerker na de 16e het contract tekent, de vakantie-uren pas worden berekend vanaf volgende maand.
  8. U kunt ook de het officiële contract in voeren of eventuele addendum toe te voegen.
  9. Klik vervolgens op opslaan om het contract op te slaan.
  10. Wanneer u later nog wijzigingen wilt aanbrengen in het contract klik dan de het potloodje rechts naast het contract. LET OP: Maak voor wijzigingen in de uren een nieuw contract aan. Anders betekent dit dat dit in de vakantie-uren fout gaat. 
  11. Als er een koppeling is met NMBRS worden de volgende gegevens ook nog gevraag:

Koppeling met NMBRS
Als er een koppeling is met NMBRS worden de volgende gegevens ook nog gevraag:

  • Salaris Tabel: hier moet een type functie selecteren.
  • Salaris Schaal: is de functie van de medewerker.
  • Salaris stappen: aangeven in welke periode de medewerker zit.
  • Employee template: aangeven of de medewerker een pensioen opbouwd.
  • Employee full time uren: aangeven hoeveel uur per week full time is, dit kan dus per functie verschillen.
  • Direct doorzetten naar NMBRS: als je het doorzet naar NMBRS dan wordt er in NMBRS een medewerker aangemaakt in NMBRS als deze nog niet bestaat in NMBRS en wordt het contract hier toegevoegd.