Hoe werken standaard werkuren?

Hoe gaat u te werk?

1. Navigeer in de blauwe menubalk naar het personeelsdossier. Ga naar de medewerker in kwestie.
  2. Klik op “Standaard werkuren”.
  3. Nu bent u in het overzicht van de standaardwerkuren van deze medewerker. Door op de groene knop bovenaan de pagina te klikken kunt u standaard werkuren aanmaken.
  4. Bij het aanmaken van de standaard werkuren kunt u onder het kopje “Van kracht vanaf” en “Verwijderen” aangeven vanaf wanneer en tot wanneer deze uren van toepassing zijn. Een einddatum is niet verplicht. Het kopje “Verwijderen” kunt u namelijk open laten.
  5. U kunt per dag standaard werkuren aanmaken, maar als de uren van de medewerker op meerdere dagen overeen komen, kunt u ook meerdere dagen tegelijk invullen.
  6. Vervolgens selecteert u of deze uren alle weken gelden of er een verschil is tussen de even en oneven weken.
  7. Vul de uren in die de betreffende medewerker op een dag werkt.
    LET OP: Bij het aanmaken van de standaard werkuren rekent DentalRules geen pauzes. Hiervoor moet u aparte blokken op een dag aanmaken.
  8. Bij het percentage van deze uren uitbetalen” vult u het percentage dat wordt uitbetaald met de betrekking tot de vakantie-uren.
  9. Let er op dat de standaard werkuren en de contracturen overeen komen. Als dit niet het geval is dan zijn de standaard werkuren in DentalRules leidend met betrekking tot bijvoorbeeld overuren. Mocht er een discrepantie zijn tussen de standaard werkuren en de uren in het contract, krijgt u hiervan een melding.
  10. In het overzicht vindt u de door u ingevulde uren. Zodra deze veranderen kunt u de oude standaard werkuren terugvinden in het archief. Dit is het pijltjes icoontje aan de bovenkant van de pagina.
  11. Bij de standaard overuren kunt u afwijkende uren van een medewerker invoeren wanneer deze bijvoorbeeld tijdelijk meer gaat werken vanwege bijvoorbeeld het verlof van een collega. Dit doet u door op de blauwe “Standaard overuren” knop te klikken.