Hoe werkt het conceptrooster in DentalRules?

Hoe gaat u te werk? 

  1. Navigeer via de blauwe menubalk naar “Rooster” en dan weer naar “Concept rooster”.
  2. Door bovenaan een nieuwe categorie aan te maken maakt u een nieuw concept rooster aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een concept rooster voor de kerst periode of voor de vakanties.
  3. Indien u de categorie/het concept rooster heeft geselecteerd waarin u wilt werken kunt u beginnen.
  4. Door op het tandwiel te klikken en dan op “Afdelingsuren aanmaken” te klikken kunt u afdelingsuren aanmaken. Afdelingsuren zijn de tijdsblokken in bepaalde kamers waarin medewerkers kunnen worden ingeroosterd. U moet dus eerst afdelingsuren aanmaken voordat u medewerkers kan inroosteren.
  5. Op het moment dat u afdelingsuren aan heeft gemaakt kunt u medewerkers in deze afdelingsuren inroosteren. Er zijn twee manieren om medewerkers in te roosteren:

Manier 1: per afdelingsuur

  1. Klik op het afdelingsuur waarin u medewerkers wil inroosteren.
  2. Vul hier de gevraagde gegevens in. Zo moet u aangeven welke medewerker u op dit moment wil inroosteren en kunt u aangeven of deze roostering alleen voor vandaag geldt of ook voor op andere dagen.
  3. Klik op “Opslaan” om de geselecteerde medewerkers in te roosteren.

Manier 2: per medewerker

  1. Klik rechts bovenin op “Per medewerker”.
  2. Vul hier weer de gevraagde gegevens in. Zoals om welke medewerker het gaat en op welke afdeling u de medewerker wil inroosteren.
  3. Bij “Herhalen tot en met” en “Herhaalinterval” kunt u aangeven of deze roostering voor een langere periode moet gelden.
  4. Bij “Selecteer tijdsblokken” moet u aangeven voor welke tijdsblokken u de medewerker wil inroosteren.
  5. Klik op opslaan om de medewerkers in te roosteren.