Hoe gaat u te werk?
- Navigeer via de blauwe menubalk naar “Rooster” en dan weer naar “Concept rooster”.
- Door bovenaan een nieuwe categorie aan te maken maakt u een nieuw concept rooster aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een concept rooster voor de kerst periode of voor de vakanties.
- Indien u de categorie/het concept rooster heeft geselecteerd waarin u wilt werken kunt u beginnen.
- Door op het tandwiel te klikken en dan op “Afdelingsuren aanmaken” te klikken kunt u afdelingsuren aanmaken. Afdelingsuren zijn de tijdsblokken in bepaalde kamers waarin medewerkers kunnen worden ingeroosterd. U moet dus eerst afdelingsuren aanmaken voordat u medewerkers kan inroosteren.
- Op het moment dat u afdelingsuren aan heeft gemaakt kunt u medewerkers in deze afdelingsuren inroosteren. Er zijn twee manieren om medewerkers in te roosteren:
Manier 1: per afdelingsuur
- Klik op het afdelingsuur waarin u medewerkers wil inroosteren.
- Vul hier de gevraagde gegevens in. Zo moet u aangeven welke medewerker u op dit moment wil inroosteren en kunt u aangeven of deze roostering alleen voor vandaag geldt of ook voor op andere dagen.
- Klik op “Opslaan” om de geselecteerde medewerkers in te roosteren.
Manier 2: per medewerker
- Klik rechts bovenin op “Per medewerker”.
- Vul hier weer de gevraagde gegevens in. Zoals om welke medewerker het gaat en op welke afdeling u de medewerker wil inroosteren.
- Bij “Herhalen tot en met” en “Herhaalinterval” kunt u aangeven of deze roostering voor een langere periode moet gelden.
- Bij “Selecteer tijdsblokken” moet u aangeven voor welke tijdsblokken u de medewerker wil inroosteren.
- Klik op opslaan om de medewerkers in te roosteren.